KAJ RUŠI IN KAJ GRADI MLADOSTNIKOV SVET

V novembru mesecu preprečevanja zasvojenosti vas vabimo na predavanje, ki bo v v torek, 29. 11. 2016  ob 17 h v prostorih CWMB, Pobreška cesta 20, Maribor, v II. nadstropju: 

KAJ RUŠI IN KAJ GRADI MLADOSTNIKOV SVET

 

Predavateljica:   Dora Pal, dipl. soc. del., družinska terapevtka

Otroci in mladostniki so v sodobnem svetu izpostavljeni številnim vplivom, tistim, zaradi katerih se že zgodaj pojavljajo zametki zasvojenosti, kot tudi vsem možnostim, ki nudijo zdravo odraščanje. Novodobne tehnologije, hitenje, kapitalističen odnos do sveta, pomanjkanje vrednot in velikokrat neosebni odnosi niso najboljša popotnica današnji mladini; hkrati pa na drugi strani vedno bolj prihaja v ospredje  potreba po pristnejšem stiku, združevanju, ekologiji, zdravemu načinu življenja in umeščenosti v družbo. 

V prispevku bo tudi z vidika dela v društvu Projekt Človek prikazala  katere so pasti odraščanja in kako lahko starši, šola in družba pomagajo graditi zdrav in prijeten svet tako zase kot za otroke in tako znižujejo možnosti za razvoj zasvojenosti.

 

 

 

Brezplačno predavanje je namenjeno vsem, ki se pri svojem delu srečujete z otroci in mladostniki ter ob tem tudi s problematiko zlorabe drog.

Prosimo za potrditev udeležbe na info@cwmb.si.

Vljudno vabljeni.