September 2015

Četrtek, 3. septembra 2015, ob 15.00 uri

Kako ustvarjalnost integrirati v DNK podjetja?

Na delavnici boste spoznali 12 dejavnikov inoviranja, ki se jih podjetja morajo zavedati ter jih razvijati, če želijo bolje izkoriščati lastne razvojne potenciale. Udeleženci boste na praktičnem primeru spoznali tudi enostavno in učinkovito kreativno tehniko za generiranje idej.

Četrtek, 17. septembra 2015, ob 15.00 uri

Kako je sestavljena plača v Sloveniji?

Na praktičnem primeru boste spoznali postopek obračuna plač in sestavine plače: bruto plača, neto plača, dohodnina, dohodninska lestvica, davčna osnova, olajšave in bruto I ter bruto II. S pomočjo izdelanega modela scenarija obračuna plače v aplikaciji MS Excel bomo opazovali vpliv posameznih postavk na neto izplačilo posameznika.

Sreda, 23. septembra 2015, ob 12.00 uri

5 minut za zdravje na delovnem mestu

Po navadi si na delovnem mestu (pisarni) ne vzamemo nekaj minut in se ne razgibamo po, oziroma med dolgotrajnim sedenjem. Neprekinjeno sedenje in posledice le-tega so dobro znane in so med drugim bolečine v hrbtu, vratu, komolcih in zapestjih, poleg naštetega pa tudi splošna fizična napetost, ki lahko vodi v duševni stres. Rešitev je preprosta: pravilno izvedene krepilne, raztezne in sprostilne vaje.

Četrtek, 24. septembra 2015, ob 18.00 uri

Likovna razstava: Rojstvo, strast in smrt – ženske zadeve v konceptu materializma

Razstava posega na področje konceptualne umetnosti, še vedno pa je povezana s klasičnim slikarskim in kiparskim sporočilom. Konceptualno je predvsem sporočilo, ki je netradicionalno. Za raziskovanje in podajanje sporočila uporablja različne medije.  Ti so v soodvisnost postavljeni na način, da omogočajo ustvarjanje in doživljanje nenavadnih občutkov.